Ketering ponuda na stolu

Kako organizovati besprekornu koktel zabavu?

Tajna uspešne koktel zabave leži u dobroj organizaciji. Bez obzira na to da li ste bili domaćin mnogobrojnih koktel party-ja ili se sa tim susrećete prvi put, najvažnije je početi na vreme. Idealno vreme za pripremanje koktel zabave je dve nedelje pre samog događaja – u suprotnom, mogli biste završiti sa glavoboljom, šakom aspirina i nezadovoljni kako je sve to prošlo.

Madeleine ketering je pripremio za Vas par saveta kako bi Vaš predstojeći koktel party bio jedan nezaboravan događaj, kako za Vas, tako i za Vaše goste.

Koktel zabava kroz istoriju

Vratimo se u pedesete i šezdesete godine prošlog veka i prisetimo koktel druženja uz pucketanje ploča sa gramofona, razgovor i elegantne toalete gde je sve odisalo stilom. Žene, sve jednako lepe i glamurozne u svojim koktel haljinama, muškarci kerigrantovski uglađeni u svojim odelima, spontano i neprestano čavrljanje uz zvuke džeza i šlagera, pozivi na ples uz svedene dodire i “šacovanja” preko ramena…

Čitav taj period, obojen vintiž notama i stilom, nekako se vremenom postepeno gubio. Danas se izlasci uglavnom svode na kafiće i barove, neograničene količine alkohola, muškarce i žene – razdvojene i sa telefonima u rukama, slikanja po toaletima, dok su razgovori ostali zaglavljeni negde u procepu između ovih i onih vremena.

Upravo sve ovo navedeno je idealan razlog da makar na trenutak vratite duh pedesetih i organizujete nezaboravan koktel party za Vaše prijatelje. Zašto jedan vikend u gradu ne zamenite dobrom koktel zabavom gde ćete sami biti domaćin i organizovati sve po Vašem ukusu?

Mesto

Ukoliko organizujete koktel party preko leta, idealan prostor bi bio dvorište ili terasa, kao i krov na zgradi ukoliko, naravno, imate pristup. S druge strane, ako događaj organizujete zimi ili u periodima kada je hladnije vreme, prostrana prostorija u Vašoj kući ili stanu je sasvim dovoljna. Pobrinite se samo da imate dovoljno mesta za sedenje - možete postaviti više malih, intimnih stolova, ubaciti par balona, prigušiti svetlo i postaviti ukrasne sveće ili papirne fenjere po stolovima i koktel zabava može da počne!

Ketering za Koktel Zabavu

Atmosfera i lista gostiju

Prvo na šta treba da obratite pažnju je to da li koktel zabavu organizujete za prijatelje ili kolege sa posla jer će od toga zavisiti i sam karakter koktel party-ja. Ukoliko organizujete proslavu za kolege sa posla gde će biti pozvan i Vaš šef, naša je preporuka da atmosfera bude negde između opuštene i ozbiljnije, jer, naravno, ne biste voleli da uništite reputaciju i budete shvaćeni neozbiljno. Ako je koktel zabava namenjena za Vaše prijatelje i bliske ljude, imaćete veću slobodu pri organizaciji i proslava može biti neformalnog karaktera. Naša je preporuka da spisak gostiju pročitate nekoliko puta, kako ne biste nekoga izostavili.

Pozivnice za Vaš koktel party

Kako pozivnice za ovakav tip đogađaja danas retko ko uručuje lično ili poštom, savetujemo Vam da napravite grupu na Viber-u i pozovete kolege ili prijatelje na Vašu koktel zabavu. Ukoliko ste ipak oldskul i želite da to uradite na drugačiji način, možete kupiti već gotove pozivnice ili ih pak napraviti sami i odštampati. U zavisnosti od toga da li je Vaša koktel zabava formalnog i neformalnog karaktera, ton Vaše pozivnice će biti šaljiv ili ozbiljan. Bitno je da u pozivnici navedete datum, vreme i mesto Vašeg koktel party-ja.

Muzika

Vaš izbor muzike na koktel zabavi zavisiće iskljućivo od toga da li je proslava formalnog ili neformalnog karaktera. Ukoliko je cilj Vaše proslave lud provod uz koji možete da zaigrate i zapevate, predlažemo neku bržu muziku, a ukoliko želite da bude neka svedenija atmosfera, savetujemo da pustite neku laganiju muziku koja ne bi ometala razgovor. Veoma je važno da vodite računa o tome da su ukusi različiti, te bi stoga muzika trebalo da bude što raznovrsnija.

Hrana

Hrana je omiljeni i neizostavni deo svakog događaja. Uz sitne, slane zalogajčiće i piće više prija. Madeleine ketering Vam nudi širok asortiman fantastičnih slanih zalogaja, od različitih koktel pita i wrap-ova, do ukusnih kanapea specijalno pripremljenih po najvišim kulinarskim standardima. Na Vama je da ih kombinujete po svom nahođenju i u skladu sa ukusima koje znate da će Vas ili Vaše goste najviše oduševiti.

Piće

Kakva bi to koktel zabava bez pića bila moguća? Vrlo je važno da imate u ponudi što raznovrsnije vrste pića - kako alkoholnog, tako i onog bezalkoholnog, kako bi potrebe svih gostiju bile zadovoljene:

  1. Kokteli
  2. Ukusan i osvežavajući punč
  3. Crno i belo vino
  4. Pivo
  5. Sokovi

Pripremili smo Vam listu najpopularnijih koktela, za koje Vam nije potrebno neko veliko znanje i umeće, a za čiju pripremu će vam trebati samo osnovno - alkoholna pića, sokovi, led, šejker (mada mogu i dve šire čaše), slamčice i odgovarajuće čaše:

  1. Blue Lagoon
  2. Cosmopoliten
  3. Cuba Libre
  4. Mojito
  5. Sex on the beach

Pronađite recepte na Internetu i pre same proslave isprobajte ih sami kod kuće. Uz maštovitog barmena, Vaši gosti će sigurno uživati.

Pripremite dovoljno tanjira i salveta, dosta različitih čaša i pobrinite se za celokupni užitak Vas i Vaših gostiju - za atmosferu, svetlo, aranžiranje hrane, i pozadinsku muziku. Nadamo se da će Vam naši saveti pomoći u organizaciji proslave, a ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, Madeleine ketering je uvek tu za Vas.